Så var det slut på semester och dags att återgå till verkligheten. Sambon flög till Manchester i går morse och återvänder hem hit i morgon kväll i sällskap med två brittiska affärskollegor som vi har inbjudit till middag. Det råkar vara så att de engelsmän vi känner tycker att matkulturen i deras eget hemland är under all kritik, men att vi här i Swea alltid käkar gott, så du ansåg sambon och jag att vi måste visa dem att det stämmer, men även att hemlagad mat i Sverige faktiskt ofta är i klass med den restaurangmeny som de är vana med!
På menyn (jag kockar i vanlig ordning och sambon får fixa drinkar):
Focaccia med tryffelfärskost och chilitapenade
Helgrillad oxfilé med rödlöksmarenad, rödvinsreduktion och paket med Kvibille gräddädel. Till det lite färska primörer och potatisgrantäng.
Vit chokladmousse med färska bär.
Vad tror ni om det?! Fick fria tyglar med uppmaning att herrarna i fråga gillar ost och choklad=).
Själv sitter jag fördjupad i utbildningshistoria, som ingång till min c-uppsats. Jag sneglar även parallellt i biografin Grundaren som avhandlar familjen Wallenberg och det samhälle som gjorde deras framgång möjlig. Jag är mycket intresserad av hur stora släkter som denna, HM-Perssons, Kampbrads och Estee Lauders (för att nämna några) kunde bygga sina imperier! Det är spännande, och ibland undrar jag hur det skulle vara möjligt att göra detsamma i dagens samhälle. Jag är en historienörd av klass, men industialismen och tidigt 1900-tal är och förblir en spännand tid. Tiden då man fortfarande trodde att världen var god. Sedan kom de grymma världskrigen och satte käppar i hjulen...
Over and out
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar