Äntligen verkar bloggen fungera igen! Det är faktiskt nästan läskigt hur mycket man påverkas av att den inte vill fungera. Ibland kanske man borde ifrågasätta hur stor del av ens tid, och tankar, som faktiskt upptas av att surfa runt i bloggvärlden istället för att leva i "verkligheten"...
Nu är det i alla fall Valborg vilket egentligen inte är en vidare stor tradition i min familj. Eftersom vi inte är speciellt religiösa så faller det syftet bort direkt. Att fira in våren känns också en aningen baklänges, då hela skåne är sommarlikt just nu. Gräsmattorna är fulla med maskrosor (ska det inte vara tussilago??) och jag såg igår att äppelträden slagit i blom! För mig, som är från Västmanland från början, känns det en måndad FEL. Äppelträden ska blomma på skolavslutningen, och maskrosor var någonting vi rensade tillsammans med mamma när det var lata dagar och sommarlov!
Vi bor ju nu i Lund, och det är nästan som att svära i kyrkan när man inte deltar med hela sin själ i Lunda-firandet av Valborg. Varken sambon eller jag (eller våra närmaste vänner) finner dock tillfredsställelse i att sitta i kycklingrester och glo i stadsparken! Det finns det andra som kan syssla med=).
Vårt firande blir mer lågmält. Vi ska först spela golf ute på vår klubb. Hittade den underbara bilden på hemsidan, men kommer troligen uppdatera med fler privata bilder av naturen, och skönheten ute på banan. Jag älskar att vara där!
Efter golfen blir det att svira om och sedan åka till våra älskade vänner Linda och Fredrik i Limhamn, Malmö för lite grillning! Eftersom de tappert grillade hos oss i snöyra på påsken så trodde vi inte att vi skulle bli tillbakabjudna dit! Men ack, så fel vi hade=).
Efter det blir det taxi till Pildamsparken för att lyssna på sång och spana in brasan. Jag tycker det är mysigt med brasa, men känner också en stor klump i magen varje år när den tänds. Tanken vandrar till alla smådjur som igelkottar bla, som bygger bo i brashögarna och sedan inte hinner undan när vi tänder våra eldar! Tycker det är så grymt...
När vi grillar tillsammans blir det oftast att alla tar med sig det de själva vill grilla/äta och så bjuder värdarna på tilltugg och dessert. Jag var och handlade vår mat igår. Det blir en ny version av ett recept jag fann på tasteline!
Vi ska grilla hel fläskfilé som är marinerad i bara starka och goda kryddor. På tallrikarna lägger jag sallad, rädisor, paprika och brödkrutonger stekta med vitlök och persilja. Smular över riktigt god fetaost och blandar ner färska jordgubbar (japp, ni läste rätt, jättegott i mat!). Trancherar upp köttet i tunna skivor och lägger på salladen. Toppar med Crema di Balsamico, som är en lite mer trögflytande balsamvinäger! Lite olivolja och flingsalt på det!
Hoppas ni alla får en trevlig kväll!
Hoppas att Valborg blev riktigt bra.
SvaraRaderaDin mat låter som vanligt så god!
Kram!
Den menyn går inte av för hackor smakade säkert gott till sista biten - instämmer i att sjunga in våren när det är så himla kallt har aldrig varit min melodi hoppar gärna detta moment - Ha en fortsatt fin golfhelg.
SvaraRadera