Om mig

Mitt foto
Du som kikar in här får ta del av mitt livs små lyckopiller: hur det i min värld är att vara flickvän, vän, gymnasielärare, syster och dotter. Jag har en vild passion för det svenska språket, historia och pedagogik. Är lite lätt nördig i relationen till mina elever, bästa vänner och min familj. På fritiden leker jag gärna med ord, skriver, studerar andras texter och lyssnar mycket på musik. Jag spelar golf hellre än bra och är som allra lyckligast i köket när det väntas gäster på middag. I höst blir jag utlandssvenska- och vad det innebär för mig, sambon och våra två kissar, får framtiden utvisa. Ledord i mitt liv är empati och värme. Jag lever varje dag med inställningen att göra gott för andra och för mig själv.
Kontakta mig (ny mailadress)

måndag 24 mars 2008

Påskhelgen i racerfart

Ja, det här med påsk då. I vår familj har just påsken aldrig varit en intressant högtid. Vet inte ens varför, vi är inte vidare religiösa, ingen av oss gillar julb..förlåt: påskbord och dessutom är släkten inte så stor. Därmed har vi skapat oss lite annorlunda traditioner.

Vi tycker väldigt mycket om det faktum att det är fyra lediga dagar i år! För i vår familj innebär det jobb...japp, möjligheten att jobba lite med de extrajobb/projekt/extrakurser/egna företaget som annars får klämmas in på övrig tid! Så, därmed blev vår påskhelg, eller vecka, lite väl mycket i farten. Här följer en sammanställning:

tisdag-torsdag: till sambons föräldrar för att spela golf (alla) träffa lite vänner (sambon) och laga massor med god mat som inte innefattade ägg (jag). I denna tripp på 60 mil slängde vi in ett besök på vägen, äkte runt vänner som plötsligt blivit vuxna, skaffat villa och fått en liten pojke! Ibland känns livet så surrealistiskt, och att se deras lilla familj, så annorlunda mot det par vi är vana vid att träffa, var ett av dessa tillfällen!! Bebisen däremot, är en riktig ängel! Sover som en klubbad säl, och skrattar mest när han är vaken. Ett sådant exemplar kan jag nog också tänka mig!

fredag: snöstorm i skåne. Hemma igen. Vi bjöd över G för lite "Fira in påsken-middag". Det blev en underbar hallondrink som smakade sommar, och till det lite tapasinspirerad förrätt. Lagade sedan en italiensk helstekt fläskfilé som får gå klart i ugnen tillsammans med bacon, mozzarella, tomater, persilja och haricot verts. Till det en balsamicogräddsås, klyftpotatis och sallad. MUMS! Det var ett ganska nytt recept som blev väldigt uppskattat.
Till efterrätt fortsatte jag på mitt sommartema och gjorde egengjord "glass/sorbet" på mango.

Lördag-söndag: bara massor med jobb! Sambon har arbetat i vårt företag och jag har försökt att inte tappa besinningen helt på kunderna på IKEA. Jag är tuff och rättvis och väldigt påläst, det måste man vara om man ska arbeta med reklamationer (vilket jag gjort i 8 år) men tydligen är det ändå så, att vuxna människor på allvar tror att om de gormar och skriker högst, så får de rätt!!!?? Ibland blir man bara mörkrädd...

Och idag är det måndag: Annandag påsk. Här startar våra påsktraditioner!!! Vi ser nämligen påsken som ett ypperligt tillfälle att städa ut vintern och bjuda in våren. Därför har vi i alla år en tradition att grilla oxfilé och blanda sommardrinkar! Så, ikväll kommer det en bunt med gäster hem hit för att fira en ovanlig påsk utan julbord=). Har med ett inslag av ägg dock: sambons hemmagjorda bearnaisesås! Hihihihi. Dessutom har jag valt ett gult tema för efterrätten: ska baka somrig ananaspaj!

Ska bli så kul med lite fest såhär för att avsluta ledigheten. Samtliga av oss ska ju arbeta i morgon, så det blir inga klackarna i taket, men ändå: det är mysigt att samlas och utvidga våra traditioner till fler mottagliga vänner!!

Det var lite svammel för den här gången. I veckan kommer jag att kämpa med en hemtenta: MIN SISTA!

Hoppas ni alla har fått en skön påsk utifrån de förutsättningar som ni individuellt gillar och ser som ledighet!! Kramar i massor från Lund

2 kommentarer:

  1. Lia! Du borde starta en matblogg. Jag blir hungrig bara över att läsa det du skriver här. MUMS vilken god mat ni har ätit i helgen. Tycker der är lite coolt att ni helt går ifrån allt var smörgåsbord heter såna här ggr.
    Härligt med 4 lediga dagar. Här är det inte en enda extra ledig dag runt påsk. Det kan jag verkligen sakna.
    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Jul och påsk mat i all ära men nejtack det blir bara för mycket Vi har bara tagit det lungt och njutit av annan mat ... men snön är ju ett fördärv det gillar jag inte ... Ha en bra vecka.

    SvaraRadera