Om mig

Mitt foto
Du som kikar in här får ta del av mitt livs små lyckopiller: hur det i min värld är att vara flickvän, vän, gymnasielärare, syster och dotter. Jag har en vild passion för det svenska språket, historia och pedagogik. Är lite lätt nördig i relationen till mina elever, bästa vänner och min familj. På fritiden leker jag gärna med ord, skriver, studerar andras texter och lyssnar mycket på musik. Jag spelar golf hellre än bra och är som allra lyckligast i köket när det väntas gäster på middag. I höst blir jag utlandssvenska- och vad det innebär för mig, sambon och våra två kissar, får framtiden utvisa. Ledord i mitt liv är empati och värme. Jag lever varje dag med inställningen att göra gott för andra och för mig själv.
Kontakta mig (ny mailadress)

lördag 25 april 2009

Det känns ju skumt..

...att skriva "veckoblogg"! Jag vill ju vara en sådan tjej som med stil uppdaterar min blogg en gång om dagen. Tycker dock att det finns ett dilemma där, för mig egen del: OM jag har tid att skriva ofta, så har jag sällan så mycket att berätta om, för livet står då still. NÄR jag däremot har massor som jag vill skriva om, så kommer jag inte åt en dator innan 02 på natten ungefär, och då blir mina inlägg allt annat än sammanhängande och roliga, hihi. Upplever ni också att det är såhär? Nåväl, jag vet att allt har sin tid, och jag kommer också att finna min balans så småningom..

Veckan i punktform:
  • Har undervisat och jobbat mer än 100% (nej, jag tycker inte att jag vill rapportera det till facket)
  • Har njutit över att mina älskade elever gör framsteg och är så varma och generösa individer.
  • Har bjudit dessa raringar på en föreläsning i Historia, utanför undervisningen och ej betygsgrundande, bara för att de är intresserade och jag är nördigt förtjust i att få elever passionerat förälskade i historieämnet=)
  • Har fått flera förfråningar på vidare föreläsningar från kollegor och andra klasser, så goda nyheter sprider sig fort!
  • Har haft show på elevvårdskonferenserna, då jag fick rektor, lärare och övrig personal att applådera och bli lite tårögda när jag (med elevens samtycke) högläste ett stycke ur en text som han nyss skrivit. (Ni vet, den eleven som med sitt språk får mitt hjärta att sla dubbelslag??) Tyckte det var på tiden att övriga undervisande lärare till eleven i fråga skulle veta hur fantastisk han är...
  • Har bjudit på mat till vänner som gillar god mat.
  • Har haft lååång After Work med gulliga kollegor i Stadsparken, massa gott att dricka och så Boccia-spel på det. Lite roliga diskussioner och så smarriga tapas-tallrikar. Solen gassade för fullt!
  • Jobbat på Golfklubben. Massor med mat att laga, och så förstås hann jag me att spela lite.
  • Varit en del av jätteapparaten när samtliga elever skrev Nationellt Prov. Mina babies har gjort sååå bra ifrån sig, följt alla mina instruktioner och verkligen greppat undervisningen. Jag är omåttligt stolt över klasserna och deras förmågor!
  • Haft mysig shopping och luncher i solen med kära sambon. Och naturligtvis låtit kissarna njuta av värmen. De älskar det!
  • Slutligen har vi planerat inför Valborg. Vad hittar ni andra på? Själva flyr vi Lund. Nedtrampade rester av grillad kyckling i Stadsparken är inte vår grej =)).

Japp, här händer det saker. Mer därtill, men detta är ett axplock av vad som finns i min hjärna för tillfället! Ha en härlig helg i solen, här i Lund toppar vi 24 grader och njuter av värmen som om vi aldrig sett solen innan...






7 kommentarer:

  1. Att du orkar, Lia! Jag blir alldeles matt bara att läsa om dina aktiviteter! ;-) Härliga solbrillsbilder! Vi har inga planer för Valborg och 1 maj (i USA / PR är Labour Day 1 september, antagligen för att man så klart inte kan ha den SOCIALISTISKA helgdagen ;-)).. Däremot ska vi bjuda 2-3 fransk-puertoricanska par på brunch nästa helg - helt absurdt egentligen, vad sysslar VI med en massa fransoser, ha ha!! Vi träffade ett underbart nytt par igår som jag bara var tvungen att bjuda in! Och så har AFs direktör "hittat en svensk åt mig" - han är fransk-svensk och pratar småländska, coolt (har bara talat på telefon än så länge)! :D
    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Här firas ingen Valborg...
    Det är verkligen härligt att se hur mycket du tycker om ditt arbete som lärare!!

    SvaraRadera
  3. Härligt liv! :) Hur gick det med ert beslut ni hade två dagar på er att fatta? :) Nyfiken som 17! Kram!

    SvaraRadera
  4. Ja herregud det är minsann krut i dig! Haha lite lustigt att ni flyr lund till valborg när det är just dit jag har valt att åka. Inte för att jag gillar nertrampad kyckling, men jag älskar goda vänners sällskap...så Lund it is!

    kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Nika: TACK! You´ve got mail. Kram.

    Petra: så himla coolt att du hittar roliga vänner med dialekten i behåll, även fast det är så långt "hem"! Rapport från er kommande middag vill jag ju ha=). Jag kan meddela att ibland blir jag faktiskt trött på mig själv med, och idag gick luften helt ur mig! Men i morgon är det en ny vecka, och nya tag. På ons åker vi ju bort, och jag har datorn med mig.. KRAM kompis!

    Mz. Olsson: hihi, misstänkte faktiskt att det här med valborg och första maj inte är lika stort utomlands. Om det ens är stort här hemma längre? Ja, jag tycker att det är LYX att få spendera tid i mina klasser, och kommer att känna mig halv när sommaren kommer, vilket är baksidan av att släppa eleverna in på hjärtat. Ha en bra start på veckan!

    Emma: jag återkommer i frågan via mail, när jag själv har fått ordning på hur vi har tänkt och hur jag känner det =). KRAM min vän!!

    Stef: NEEEEJ! Hur kan det vara så att du befinner dig i stan när jag för ovanlighetens skull lämnar den?? Det är ju katastrofvarning på det! =(. Självklart är Lund och valborg så mkt mer än kycklingrester, just den liknelsen är ett internt skämt i kompiskretsen, då en av killarna faktiskt SATTE sig rakt i ett kycklingrens på fyllan för några år sedan, hihihi. Kram, och tack för att jag får låna din mamma!

    SvaraRadera
  6. Åh, jag blir alldeles matt av ditt schema. Men när jag var i din ålder var jag nog i farten på ungefär samma sätt. Inte många dötimmar då inte.

    Men du, lova att vila dig ibland!

    Kram!

    SvaraRadera